Møbler og funktion

Møbler og funktion

Køb møbler i genbrug - så kan de tåle at blive brugt, og du har råd til at skifte dem ud.

En bolig kommer til live gennem kombinationer af møbler, tekstiler, kunst, ting og sager. Hver af os har vores forskellige stil. Vores individuelle stil knytter til ved vores grundlæggende værdier for, hvordan livet bedst leves. Målet er, at vi nyder vores hjem og forbinder livet her med følelser af fred, energi og glæde.

Når det gælder indkøb af møbler, er det en stor beslutning, der skal tages. Vores møbler definerer, hvordan et område skal fungere i det daglige.

Jeg kan godt lide rene linjer, og de møbler, jeg vælger, har oftest helt enkle og firkantede udtryk. Helt enkle møbler danner også god ramme for en lidt mere kompakt måde at leve på. De rum, der udgør vores boliger, er med til at skabe grundlag for, hvilke møbler vi vælger. Skal vi bruge mange eller få siddepladser? Hvordan bruges vores hjem rent praktisk? Hvordan udnytter vi bedst pladsen og tager højde for den trafik og de gøremål, der er i hjemmet?

Møbler er brugsgenstande, og de kan være med til at gøre vores bolig både hyggelig, fredfyldt og funktionel. Alt godt interiør og god indretning starter med møbel-valget. Jeg kan ikke fordrage møbler, der bare ser godt ud. Den gode stol skal også være lækker at sidde i. Ellers føler jeg, at kvadratmetrene går til spilde. Godt design er også godt funktionelt, ikke bare godt at se på.

Min stue skal skabe rum for både samtale, samvær og fordybelse. De områder, der er i stuen, skal skabe plads til at læse, at samtale, og til at slappe af med fjernsyn. Jeg kigger altid efter møbler og indretning, der giver mulighed for god dialog. Jeg elsker at have gæster, og indretningen skal give plads både til at lægge benene op og til at stille en kop kaffe der, hvor man sidder. Før man køber møbler og indretter, kan det give god mening at skrive en liste over, hvad man egentlig vil med pladsen. Hvad er det, der skal være rum til? Jeg har næsten altid, i alle mine hjem, haft en læsestol. Her lægger jeg strikketøj, bøger, aviser og andre ting fra mig, som jeg er i proces med.

Før du køber møbler, så overvej, at din bolig kan være et levende og funktionelt sted, læg mærke til, hvordan lyset er i din stue, hvordan trafikmønstrene er, hvad du egentlig kan lide at lave i stuen. Køb møbler i genbrug, så de kan tåle at blive brugt, og du har råd til at skifte dem ud. Vælg former med omhu og tag chancer med farver, mønstre og materialer.