Køkkenting og -sager

Genbrugsbutikken er det ideelle sted at lede efter køkkenting og -sager, du mangler.

Jeg leder altid efter et eller andet til køkkenet. I noteprogrammet Evernote på min computer har jeg en liste over køkkenting, der mangler, der er gået i stykker, og som tidligere har været en fast del af køkkengrejet.

For nylig har jeg købt en glasvandkande til at erstatte en, der var gået et skår af. Så står man der og laver mad og tænker på, hvem der ellers har brugt en bestemt grydeske, en røreskål eller en citronpresser i glas. Det er måske især sådan med brugsgenstande til køkkenet, at det er sjovt, det dér med, at de bærer på en historie.

Det er utroligt, hvad det kan lykkes at finde af køkkenting i genbrug. Ofte graver man noget frem, som måske ikke kan købes mere – gamle manuelle håndmiksere og andre redskaber. Kunsten er selvfølgelig kun at købe det, man ved, man skal bruge.

Hjemme hos os bliver der snakket meget om minimalisme og generelt om overforbrug.  Lige nu har jeg selv en symbolsk køkkenhylde, som er tom. Det er et statement om overflod, at man ikke behøver fylde enhver hylde op. Jeg sorterer også mine skuffer i en løbende rotation. En skuffe om måneden. Alting kommer op og bliver kigget på ud fra et brugsparameter. Er det blevet brugt for nylig? Skal det snart bruges? Ellers ryger det videre til genbrug. Det er en hård øvelse, men det skaber samtidigt et flow i køkkenet.

Det er så sjovt at gå på opdagelse blandt køkkenting i genbrug. GOD UDGRAVNING!