Klar Grøn

Klar grøn er en favorit fordi den fungerer godt med alle slags træ, sort og hvid, og alle slags metal i indretning.

Jeg elsker klar grøn. Det er en farve, der altid har indgået i mit hjem, og tidligere på alle mine børne- og teenageværelser. Det er sådan en glad og fuldstændig fantastisk farve set fra et indretningsperspektiv.
Det synes designerne i Ikea også, og de har de seneste 10 år haft farven i deres Stockholm-serier på hylder, sofaer, skabe og lamper. De to hylder på billedet er netop fra den linje. Ikea har stadig hylderne, men farven er udgået.

Jeg fandt mine to hylder hos Mission Afrika Genbrug i Rødekro til 20 kroner stykket. Jeg vil bruge dem til at indrette et kontor i fremtiden. Hylderne stod i en stak bag ved andre hylder, og jeg gravede dem frem, fordi jeg svagt kunne skimte farven.

Skamlen har kendt bedre dage og trænger til noget lim. Pludselig er den blevet superlækker efter, at den er blevet sprøjtet med klar grøn. Jeg er klar over, at der er holdning for og imod sprøjtemaling. Jeg bruger det til indretning i små mængder. Skamlen står i soveværelset, og min håndtaske står som reglen på den.

Klar grøn er også superflot på glasting. På billedet ovenfor vist i en lille glaslysestage til 5 kroner fra Mission Afrika Genbrug-butikken i Ribe.

Generelt kan farver alt og intet i indretning. I godt design er der en nøje balance mellem for meget og for lidt farve og på, hvordan farver er sammensat. Farver er gode til at skabe ro, men kan samtidig skabe stress, fordi øjet ikke rigtigt kan lande nogen steder.