Glas er det skjulte guld i genbrugsbutikken

Glas er det skjulte guld i genbrugsbutikken

Kig i glasafdelingen, når du shopper genbrug

Hver gang jeg besøger en genbrugsbutik, er jeg overrasket over, hvor mange fine ting og sager jeg finder i glasafdelingen. Det kan være alt  fra skåle og glas til lysestager og pyntegenstande. Lige p.t. leder jeg efter de rigtige gamle vinglas. De skal være store og veje godt til og minde om Christian VIII- glas. Det er sådan nogle, der får en til at kigge hinanden dybt i øjnene, og der er ekstra nydelse, når man drikker af dem.

Jeg ved godt, at det kræver lidt ekstra på rengøringssiden at bruge glas som dekoration. Det er bare så utrolig smukt.

Det kommer liv og lys i stuen, når lyset rammer glas, og det giver en fantastisk hygge. Hjemme hos mig selv har jeg i perioder områder, hvor jeg grupperer meget glas sammen. Glas bliver smukkere af at være sammen i grupper. Jeg arbejder med at samle det på en bakke eller stille massevis af glas oven på en stak bøger. Jeg er flyttet over Atlanten to gange, og hver gang har jeg måtte forlade de store glasvaser, jeg har samlet. Jeg har altid flere store glasvaser, fordi det folder blomsterne ud på en helt særlig måde. Jeg er kronisk på jagt efter de store vaser i genbrug.

Jeg kigger efter gammelt glas, jeg synes, det får sådan et dejligt nærmest tredimensionelt udtryk, når det ser gammelt ud. Senest har jeg købt et par gamle serveringsskåle ved åbningen af butikken i Herning. De kostede 30 kroner. Du kan se skålene på billedet herover.

I vores butikker er vi så heldigt stillede, at vi har en konsulent, som særligt interesserer sig for glas. Han fortæller spændende historier om, hvordan man har lavet glas op gennem tiderne, og han elsker farverne og formerne. I sit eget hjem hylder han glas i en kæmpe reolsamling, og alt er bag glas, så det ikke skal tørres af så tit.

Næste gang, vi mødes i en af butikkerne, kan du finde mig i glasafdelingen, hvor jeg gransker glas og drømmer om lys og liv i hjemmet.