Fjernøsten møder Skandinavien

Dit hjem fortæller historien om, hvem du er. Det fornemmer vi, når vi bliver inviteret ind hos hinanden. Hvem mon bor her, tænker vi. Det gør en, som rejser meget, en, som kan lide blå, eller en, som elsker familien. Det er bare nogle af de ting, vi filosoferer over, når vi bliver budt ind.

Måske er det en lidt underlig ide, det der med, at vi gerne vil bruge vores hjem til at præsentere oplevelser, drømme og ideer eller fortælle en historie om, hvor vi kom fra. Men hvis vi tænker efter, er det jo det, vi gør hele tiden i al vores interageren med hinanden.

Det er spændende og interessant, hvor meget østlig inspiration vi har i danske hjem. Det minder om varmere himmelstrøg og eksotiske rejsemål, og det fungerer bare supergodt med skandinavisk design. Måske er det, fordi de tilføjer tekstur og varme, og måske er det, fordi de fortæller en historie, vi drømmer om at være en del af – du ved den om sol og varme og masser af tid til hinanden og god krydret mad. I gamle dage var de ægte tæpper også et tegn på rigdom i hjemmet – at der var råd til tæpper, der var bragt hjem fra rejser i Fjernøsten.

Hvis du vil bære Østen lidt med indenfor, så skal du kigge efter ægte tæpper, messingstager og andre messingobjekter og kurveting i genbrugsbutikken – og på vej hjem kan du købe en orkide.

Du skal sikre et godt mix med skandinavisk inspirerede designelementer, og du skal passe på ikke at overfylde hjemmet. Det med at passe på med mængden af ting på hylderne giver et enklere og renere udseende og hjælper til at give mere følelse af lys og luft. Jeg har selv tendens til at få for mange tekstiler. Lad os tale om dem i et nyt opslag.