Billedserier og passepartout

I de fleste butikker er der mange billeder - det handler om at kunne se, hvordan de virker med interiøret derhjemme.

Det er altid sjovt at kigge efter billeder og vægudsmykning i butikkerne. Her findes rigtig mange gode tryk og malerier. Øvelsen er at kunne se, hvad der ser godt ud.

Jeg har ofte købt et billede bare for at få fingre i rammen, og omvendt har jeg også købt et dejligt billede og givet rammen videre til genbrug igen. Jeg synes det med køb af genbrugs-kunst til væggene er lidt en proces. Nogle gange har jeg gjort et fejlkøb, fordi jeg ikke lige kan se, hvordan det passer ind hjemme, når jeg står i butikken.

Til store vægområder kan det være svært at finde store billeder, som kan bære at hænge alene (de er sjældne). Så er det bedst at arbejde i serier, hvor billederne er ophængt i klynger. Det giver rummet mere karakter, hvis billederne har passepartout (det betegner en bred, oftest hvid, ramme rundt om billedet), og det kan også være med til at skabe sammenhæng i udtrykket.

Indimellem finder man et billede, som er et yndlingsfund ved første øjekast. Så handler det om at slå til. Små oliemalede eller akrylmalede landskaber er min favorit. Dem findes der mange af, og der skal være den rette kombination af farver og elementer.

Her på bloggen skal vi tale rigtig meget om billeder og ophæng og finde inspiration til, hvordan man kan bruge billederne som designelementer i hjemmet.